23 Ocak 2009 Cuma

Türk Kızılayı’ndan Sarıkamış Anma Programına Destek

Türk Kızılayı’ndan Sarıkamış Anma Programına Destek
02/01/2009

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 94 yıl önce vatanı savunurken ağır kış şartları nedeniyle şehit düşen ''Mehmetçik''leri anmak için Kars Valiliği tarafından 26-28 Aralık tarihlerinde düzenlenen ''Türkiye Şehitlerine Yürüyor'' anma programına Türk Kızılayı yine destek verdi.

Anma programının başladığı 26 Aralık 2008 tarihinde Erzurum Kan Merkezi’nin kan alma organizasyonuyla katılım sağlayan Türk Kızılayı anma törenleri boyunca Sarıkamış halkını ve davetlileri yalnız bırakmadı.
Buzdan Şehit Heykellerinin açılışında da görev alan Türk Kızılayı ekipleri 93 yıl önce donarak şehit düşen askerlerin anısına çiçekler bıraktı. Türk Kızılayı Ankara ve Erzurum Afet Müdahale ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla 300’er metrekarelik 2 dev çadırda devlet erkanına ve Sarıkamış halkına sıcak yemek ikramında bulundu. Yaklaşık 3000 kişiye kavurma ve pilav dağıtımının yapıldığı törende halka ekmek yardımında da bulunuldu

Türk Kızılayı Sarıkamış Şubesi Başkanı Mir Hasan Taş ve Türk Kızılayı Gelibolu Şubesi Başkanı Fahrettin Öztürk törende Devlet Bakanı Mehmet Aydın’a Gelibolu 57.Alay Şehitliğinden Türk Kızılayı’nın getirdiği toprağı verdi.

http://www.kizilay.org.tr/kurumsal/haber.php?t=-Haberler-Turk.Kizilayi.ndan.Sarikamis.Anma.Programina.Destek

Hiç yorum yok: