21 Mayıs 2007 Pazartesi

Sarıkamış şehitleri unutulmadı

Sarıkamış Harekatı şehitlerini anma etkinlikleri dolayısıyla Soğanlı Dağı"na düzenlenen 10 kilometrelik saygı yürüyüşü yapıldı.

Harekatın 92. yıldönümünde gerçekleştirilen saygı yürüyüşüne olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 500 kişi katıldı. 2 saat süren yürüyüşün ardından, Yukarı Sarıkamış köyündeki Şehitlik Anıtı önünde harekat temsili olarak canlan-dırıldı. Tören İstiklal Marşı ve çelenklerin konulmasının ardından şehitler için yapılan saygı atışıyla son buldu.

Kars"ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen Sarıkamış harekatı şehitlerini anma etkinlikleri sürüyor. Dün "Türkiye şehitlerine yürüyor"adı altında Soğanlı Dağı"na yürüyüş yapıldı ve Yukarı Sarıkamış köyünde tören düzenlendi. Şehitlerin anısına Sarıkamış ilçesinde Kızılçubuk köyünden 10 kilometre uzaklıktaki Yukarı Sarıkamış köyüne kadar saygı yürüyüşü yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve 2 saat süren yürüyüşün ardından, Yukarı Sarıkamış köyündeki Şehitlik Anıtı önünde Sarıkamış harekatı temsili olarak canlandırıldı. Daha sonra, Şehitlik Anıtı"nda düzenlenen törende İstiklal Marşı ve çelenklerin konulmasının ardından Sarıkamış harekatında şehit olanlar için saygı atışı yapıldı. Soğuk ve rüzgarlı havada düzenlenen töreni, çeşitli illerden gelen çok sayıda vatandaş da izledi.

Şehitler için düzenlenen yürüyüşe, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı askerleri de katıldılar.

Soğanlı Dağı"na düzenlenen 10 kilometrelik saygı yürüyüşüne vatandaşlar ellerinden bayraklarıyla katıldı.

Kaynak:http://www.kuvvaimilliye.net/news_detail.php?id=9054

Hiç yorum yok: